Gündem

ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLIK LİSENİN İLK YILINDA BAŞLAR

Bilal Yağdıran kurucusu olduğu Özel Teknonet Fen Lisesinin diğer özel okullardan farklı kılan özelliklerini anlattı. “1996 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olup eğitim sektöründe çalışmaya başladığım günden bu güne akademik başarının yanı sıra başta anne babaları olmak üzere tüm insanlara saygılı, yüksek ahlak ve erdem sahibi gençler yetiştirmenin gayretinde oldum. Bir öğrencinin başarısı doğuştan sahip olduğu yeteneklerine bağlı olduğu kadar çalışmasına da bağlıdır. Çocuklarımızın derslerinde başarılı olmak için çaba ve gayret göstermeleri onların yüksek ahlaki değerlere sahip olmasını gerektirir. Unutmamak gerekir ki çalışmak bir erdemdir ve ancak eğitim yoluyla kazanılır. Çocuklarımızın yetenekleri noktasında çok fazla bir şey yapamayabiliriz ama onları olumlu bir okul ikliminin içine koyarak ve onları çalışkanlık ve özveri gibi erdemler kazandırarak başarıya ulaşmalarına yardımcı olabiliriz.”

        Her öğrencinin kişiliği ve yeteneklerinin birbirinden farklı olduğunu belirten Bilal YAĞDIRAN, “Öğrencilerimizin hepsinin toplum için iyi bir birey olmanın yanı sıra  üniversite sınavında sıralama olarak ilk yirmi bine girmek gibi bir hedefleri var.  İyilik bir bütündür. Akademik olarak iyi  olmak ahlaki olarak da iyi olmayı gerektirir. Teknonet Fen Lisesi olarak amacımız; yüksek ahlaki değerlere sahip, bilgiyi ezberlemek yerine özümseyen, sorgulayan ve başarıya inanan gençleri Türkiye’nin yarınlarına hazırlamaktır. Öğrencilerimize öğrenmeyi  öğreterek her öğrencinin kendi potansiyelinin en üst noktasına ulaşabilmesi için öğrenci odaklı, verimli ve planlı bir sistem içerisinde öğrencilerimizi birebir takip ediyoruz.”

         Üniversite sınavına hazırlık sürecinde lisenin her yılının önemli olduğunu belirten Bilal Yağdıran. ” Biz öğrencilerimizi yoğun bir tempoyla üniversite sınavına hazırlıyoruz ve onların da bu tempoya uyum sağlayabilmesi gerekiyor.  9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz de 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin temposuna yakın bir tempoda eğitim görüyorlar. Geçen üç yılda mezun ettiğimiz öğrencilerimizin bir çoğu tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık ve iyi üniversitelerde mühendislik bölümlerini kazandılar ve biz onların başarılarıyla mutlu olduk. Üniversite sınavında kazandığımız başarıları artırarak sürdürmenin gayretindeyiz . Öğrenmenin etkili biçimde gerçekleşebilmesi için öğrencilerin yalnızca öğretmenin anlattıklarını dinlemeleri, yaptıklarını gözlemeleri, sunduğu sınırlı bilgileri tekrar etmeleri ya da tümüyle onun yönergeleriyle hareket etmeleri yeterli değildir. Başka bir şekilde ifade etmem gerekirse; öğrenci, öğrenmeyi öğrenmelidir. Dolayısıyla öğretme-öğrenme sürecinde yalnız öğretmenin etkin olmasıyla etkili öğrenmeyi gerçekleştirmek pek mümkün değildir ve biz öğrencilerimizi etkin kılmak için ETAP (Etüt Takip ve Akademik Performans)  sınavlarını uyguluyoruz. Bir çok farklı yayınevinin dijital ortamda oluşturdukları yayınlardan hazırladığımız ETAP ve deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin akademik gelişimini sürekli takip ediyoruz.  Günde iki defa yaptığımız ETAP sınavlarının yanı sıra hafta sonları deneme sınavları uyguluyoruz. Biz biliyoruz ki öğrenme sürecinde temel olan öğrencinin etkin olmasıdır.”

         Her öğrencilerine kişiye özel rehberlik ve koçluk hizmeti verdiklerini belirten Bilal YAĞDIRAN, “Teknonet Fen Lisesi olarak geleneksel bir özel okul olmanın ötesinde çağdaş ve yenilikçi bir eğitim ve öğretim anlayışıyla  öğrencilerimizin hayallerine ulaşmalarında onlara rehberlik yapıyor ve ilham veriyoruz. Oluşturduğumuz olumlu okul iklimiyle öğrencilerimizin akademik başarılarını yükseltmenin yanı sıra saygılı, kendisine ve topluma faydalı, yüksek ahlaki değerlere sahip bireyler yetiştirmekteyiz. Okulumuza kabul ettiğimiz sınırlı sayıda öğrencilerimizle kocaman bir aileyiz. Başarılı bir fen lisesi olarak amacımız öğrencilerimizin üniversite sınavında iyi üniversite ve bölümleri kazanmalarının yanı sıra başta anne babalarına olmak üzere saygılı, hoşgörülü ve evrensel değerleri içselleştirmiş bireyler olmalarını sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

kaynak : https://www.teknonetfenlisesi.com/