Spor

Son saniye basketi Potanın Tarzanları’na galibiyet getirdi

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, Onvo Büyükçekmece’yi Manisa’da konuk etti. Konuk takım karşılaşmaya iyi başlayan taraf olurken ilk periyodu da 27-24 önde kapattı.

İkinci periyot da kıran kırana bir mücadeleye sahne olurken Ayberk Olmaz şut kaçırmadan bulduğu 11 sayı ile skorun başa baş gitmesini sağladı. İlk yarı Onvo Büyükçekmece’nin 54-49’luk üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya hücumda ve savunmada müthiş bir eforla başlayan Potanın Tarzanları, Pako Cruz, Fatts Russell ve Ryan Luther ile etkili bir performans ortaya koydu. 75-60’lık skorla 15 sayı öne geçen Manisa BBSK, maçtaki en büyük farkı yakaladı. Son bölümde kritik isabetler bulan Onvo Büyükçekmece karşısında final periyoduna 75-68’lik skorla yeşil-beyazlı takım önde girmeyi başardı.

Sıradaki Haberi Oku  İpsalaspor Play-Off’ta

Final periyodunda da son dakikalara önde girmeyi başaran Manisa BBSK verdiği hücum ribauntları ile ikinci şans sayıları bulan rakibine yakalandı. Maçın bitimine 24 saniye kala Yannick Frankie ile 3 sayılık isabet bulan Onvo Büyükçekmece 93-92 öne geçti. Maçın son hücumunda Pako Cruz ile isabet bulan Potanın Tarzanları 94-93’lük skorla nefes kesen maçın galibi oldu.

Pako Cruz 28 sayı, 5 asist, 4 ribaunt ile karşılaşmanın en değerli oyuncusu oldu. Fatts Russell 22 sayı, 8 asistlik performansı ile öne çıkan bir diğer isim oldu. Ryan Luther 14 sayı, 11 ribaunt ile double-double yaptı. Ayberk Olmaz da şut kaçırmadan bulduğu 14 sayı takımdaki bir diğer çift haneli skor üreten isim oldu. Emanuel Terry 9 sayı, Barış Çağan Özkan 3 sayı, Mustafa Baki Görür ve Ege Arar da karşılaşmayı 2’şer sayı ile tamamladı.

Sıradaki Haberi Oku  Lüleburgazspor'a yeni sponsor