Güvenli ve Güvenilir Veri Yönetimi için En İyi 4 Bulut Hizmeti Sağlayıcısı
4 En İyi Bulut Hizmeti Sağlayıcısı
Bir bulut servis sağlayıcısını yalnızca bir kez seçebilirsiniz ve hata yapamazsınız. Verileri bir bulut hizmetinden diğerine taşımak bir kabustur ve herkesin isteyeceği son şey tüm bu zorluklarla yüzleşmektir.
Tüm şirketlerin, özellikle de bankalar veya diğer gerçek paralı oyunlar için çevrimiçi slot oynamaktan keyif aldığımız 7Slots gibi çevrimiçi kumarhaneler gibi finansla ilgilenen şirketlerin güvenliğe ve güvenilirliğe ihtiyacı vardır. Bu nedenle, başlangıçta doğru seçimi yapmak zorunludur. Bunu yapmanıza yardımcı olmak için aşağıda seçebileceğiniz en iyi dört bulut hizmeti sağlayıcısı bulunmaktadır.
Amazon Web Hizmetleri (AWS)
Amazon bulut hizmetlerinde liderdir. Dünya çapında 165’ten fazla veri merkezi bulunmaktadır. Çok sayıda sunucuya ek olarak, müthiş bir hizmet listesine de sahipler.
İşte sundukları:
Virtual Private Cloud
DynamoDB
Elastic Compute Cloud
Database Services
CloudTrail
Email and Notification Services
Amazon ile müşteriler, bilgilerinin güvende olduğuna dair bir garantiye sahiptir. Amazon ağının boyutu ve kapsamı aynı zamanda hız ve güvenilirliği de sağlar. AWS, altyapıda bütünlük, veri güvenliği ve hatta DDoS’a karşı koruma sunar. Bunun üzerine oluşabilecek sorunların azaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılır. Envanter ve izleme sistemleri, tanımlama sistemleri ve dikkatli penetrasyon testi prosedürleri vardır.
Küresel bir şirket olarak Amazon’un bulut hizmetleri birçok uyumluluğu masaya getiriyor. ABD’den ve küresel kuruluşlardan 40’ın üzerinde sertifikaya sahiptirler.
Amazon’u bu sektörde lider yapan şey, geniş makine koleksiyonudur. Müşteri, sistemin çalışma şekline uyum sağlamak ve istediği bulut ağını oluşturmak için istediğini yapabilir. Amazon’un veritabanları oluşturmaktan e-ticaret mağazaları oluşturmaya kadar geniş bir hizmet yelpazesi olduğundan.
Microsoft Azure
Microsoft Azure hızla büyüyor ve oyuna ancak Amazon ve Google kendi ürünlerini piyasaya sürdükten yıllar sonra girdi. Microsoft çatısı altında gelecek vaat eden bir şirket ve hatta 10 milyar dolarlık bir hükümet ihalesi bile kazandı.
Azure hizmetlerinde üç ana segment bulunmaktadır: Üretkenlik ve İş Süreçleri, Akıllı Bulut ve Kişisel Bilgi İşlem.
İşte sundukları:
AI+ Machine Learning
DevOps
Database
Blockchain Technology
Analytics
Mixed Reality
Security and Storage
Virtual Desktops for Windows
Azure, bilgisayar zekasındaki üstünlüğü nedeniyle cazip bir seçenektir. Windows Masaüstlerinin sanal ortamda çalışmasını mümkün kılan tüm sistemin temelidir.
Şirketin sunucularına olan inancını kanıtlamak için Office Suite’i Azure Bulut’a taşıdı. Bunlara örnek olarak Sharepoint, Office 365 ve Power BI verilebilir. Kullanıcılar ayrıca kullanıcı arayüzü, iş akışları ve arayüzler gibi diğer hizmetlerden de yararlanabilirler.
Google Bulut
Google’ın Amazon ve Azure’a benzer hizmetleri var. Diğer şeylerin yanı sıra bulut bilişim sunucuları ve veritabanları sunar.
İşte sundukları:
AI Machine learning
API Management
Computing and Container services
Gaming and Media
Security and Identity software and processes
Hybrid and Multi-Cloud Services
icrosoft gibi Google da ürününe olan güveninin bir kanıtıdır. İnsanların kullandığı pek çok Google ürünü bu bulutta yer alıyor. Bunlara örnek olarak G-Suite, Google Haritalar, Chrome Enterprise, Android Enterprise ve çok daha fazlası verilebilir.
Uluslararası bir şirket olan Google, bulut hizmetlerini 20’den fazla bölgede sunmaktadır. 200’den fazla ülkeyi kapsıyorlar ve Google’ın bu kolunun geliri yılda yaklaşık 8 milyar dolar.
Google Cloud hem Windows hem de Linux platformlarında çalışır. İyi yaptıkları şeylerden biri de Bulut sistemini kullanan kişilerin kodlama ustası olmalarına gerek olmamasıydı. Grafik kullanıcı arayüzünü (GUI) revize ettiler ve sistemler arasında geçiş yapmayı kolaylaştırdılar.
Alibaba Cloud
Bu listenin sonuncusu Asya’nın lider sağlayıcısı Alibaba Cloud’dur. Alibaba uzun süredir faaliyet göstermesine rağmen bulut hizmetlerini ancak 2009 yılında başlattı. Merkezi Singapur’da olup, Alibaba’nın e-ticaret platformu için bir bulut yönetim sistemi olarak yola çıktı.
Artık Alibaba bulut hizmetlerini halka sunuyor. Önceki üçü gibi, sayısız hizmet sunuyorlar. Alibaba’nın dört kıtaya yayılmış 13 ülkede ofisleri bulunmaktadır.
İşte sundukları:
Elastic Computing Technology
Cloud Storage and CDN
Database Service and Networking
Security Management
Monitoring Management
Data Technology and Analytics
Alibaba’nın 19 küresel bölgede faaliyet alanı var. Google kadar büyük olmayabilir ama bir gün bu ABD devlerine karşı duracak doğru yolda.
Alibaba diğer üçüne göre biraz daha cömert. 50’den fazla hizmeti için ücretsiz deneme olanağı sunuyor. Ayrıca süper düşük fiyatlar sunuyorlar. Örneğin, insanlar platformda ayda 1,99 $ gibi düşük bir ücret karşılığında bir web sitesi oluşturabilirler.
Tek beden herkese olmaz. Bulut bilişim hizmetlerine ihtiyacınız varsa ihtiyacınız olan özellikleri anlayın. Buradan, servis sağlayıcının size aradığınızı verip veremeyeceğini doğrulayabilirsiniz. Elbette fiyat kesinlikle dikkate almanız gereken bir faktördür. Bulut hizmetleri ucuz değildir. Fiyatları karşılaştırmanız ve hangi şirketin size paranızın karşılığını en iyi şekilde verebileceğini görmeniz gerekir.