Gündem

BİST100 endeksi

Salı günü Rusya gerginliği ABD tahvil faizlerindeki yükseliş, Fed’in Mart ayında faiz artırımlarını hızlandırıp bilanço küçülteceği beklentisi ile piyasalar baskılanmış, BİST100 endeksi de gün sonuna doğru devre kesmişti. Dün de Asya Piyasaları ve ABD vadelilerindeki negatif seyirle birlikte endeks güne satış baskısıyla başladı. Ancak sakin hava, Rusya’nın toparlanması ve ABD tarafındaki iyi gelen bilançolar ile birlikte gün içinde toparlanma gerçekleşti. Endeks dün yüksek volatilitede işlem gördü. 1.959 – 2.044 aralığında hareket eden endeksi faiz kararı öncesi bankacılık sektörü payları destekledi.

Söz TCMB’de desek bugün için yanlış olmaz. Merakla beklenen TCMB faiz kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak. Piyasa beklentisi faizin %14,00 ile sabit kalacağı yönünde. Bizim beklentimiz de piyasa beklentisine paralel. Aralık ayında 100 baz puan faiz indirimi sonrasında karar metnine eklenen ” Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2 022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir” ifadesi ile bu ay faizde değişiklik ön görmüyoruz.

Sıradaki Haberi Oku  Şirket haberleri

Almanya’da Kasım ayında %5,2 olan yıllık enflasyon, yüksek enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle Aralık ayında %5,3’e çıkarak son 30 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere’de de enflasyon verisi açıklandı. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre İngiltere’de TÜFE Aralık ayında geçen yılın aynı dönemine göre %5,4 arttı. Açıklanan veri Mart 1992`den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı